Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Community Home Request Access Read Blogs Share Your Ideas Search Community View My Settings
Reply
Copper Super Contributor
Posts: 67
Registered: ‎11-16-2009

SLX WebClient: COM class factory Error 80040154

Hi @all,

 

I anstalled WebReporting today. Everythinks works so far.

Only, when starting a report, I got a HTTP500 ErrorPage.

 

The EventViewer shows the folliwing error:

----------

2010-06-04 16:22:20,759 ERROR Global - Unhandled exception.
System.Net.WebException: The remote server returned an error: (500) Internal Server Error.
   at System.Net.HttpWebRequest.GetResponse()
   at Sage.SalesLogix.Client.Reports.ReportsHttpHandler.ProcessRequest(HttpContext context)
   at System.Web.HttpApplication.CallHandlerExecutionStep.System.Web.HttpApplication.IExecutionStep.Execute()
   at System.Web.HttpApplication.ExecuteStep(IExecutionStep step, Boolean& completedSynchronously)


For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.

 

 

 

There was an unexpected error attempting to generate a report. Retrieving the COM class factory for component with CLSID {EF01CE38-D4D9-4B68-881C-F4A70A6BC446} failed due to the following error: 80040154. (Sage.SalesLogix.Reporting.Server):    at Sage.SalesLogix.Reporting.Server.WebReportingServerHttpHandler.ProcessRequest(HttpContext context)

For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.

 

 

2010-06-04 16:22:22,555 ERROR Global - Unhandled exception.
System.Net.WebException: The remote server returned an error: (500) Internal Server Error.
   at System.Net.HttpWebRequest.GetResponse()
   at Sage.SalesLogix.Client.Reports.ReportsHttpHandler.ProcessRequest(HttpContext context)
   at System.Web.HttpApplication.CallHandlerExecutionStep.System.Web.HttpApplication.IExecutionStep.Execute()
   at System.Web.HttpApplication.ExecuteStep(IExecutionStep step, Boolean& completedSynchronously)


For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.

----------------------

 

Has anyone an idea solving this prob?

 

Thank you in advance for helping!

 

Kind Regards

Tobias

Nickel Contributor
Posts: 93
Registered: ‎01-02-2010

Re: SLX WebClient: COM class factory Error 80040154

Did you install on Windows 2008 Server, by any chance?
Copper Super Contributor
Posts: 67
Registered: ‎11-16-2009

Re: SLX WebClient: COM class factory Error 80040154

Hi,

 

the server OS is Win2003 R2... 32bit

 

Thanks for the fast reply

 Tobias

 

Employee
Posts: 629
Registered: ‎04-24-2009

Re: SLX WebClient: COM class factory Error 80040154

Is SLXWR.DLL installed and registered? It's installed with the web host install.

 

Thanks

 

Mike

Copper Super Contributor
Posts: 67
Registered: ‎11-16-2009

Re: SLX WebClient: COM class factory Error 80040154

Hi,

 

no this SLXWR.dll is neither registered nor installed. How can I reinstall this dll?

If I reinstall the webHost, all customizations we have made are broken?

 

Greetings

  Tobias

 

Silver Contributor
Posts: 1,262
Registered: ‎04-08-2009

Re: SLX WebClient: COM class factory Error 80040154

Hi Tobias,

Reinstalling or repairing WebHost and or WebReporting Installation will never break your customisations.

They are in your VFS or LFS and will come back to the server after you deploy again.

So you can try this.

I think I have always installed the crystal reports server first, and then installed the web reporting stuff from Sage.

Have you done the same?

Have you checked that the application pool is running under the correct user?

 

Thanks! Alexander

Copper Super Contributor
Posts: 67
Registered: ‎11-16-2009

Re: SLX WebClient: COM class factory Error 80040154

Hi Alexander,

 

thank you for the reply.

I have done the installationa s descriped; I used the way for installation , the Implementation Guide and the AA-Help hastold me.

I can select Reports, also I can lcick on "Run", but the next window is opening with a comment for generating the report and then I got the html-500-error....

 

Any Ideas?

 

Greetings

 Tobias

Silver Contributor
Posts: 1,262
Registered: ‎04-08-2009

Re: SLX WebClient: COM class factory Error 80040154

HI Tobias,

 

Have you tried using fiddler to find out what parameters are handed over to your reporting web site?

This might help you to compare this with a working system and find differences.

 

Alexander

Copper Super Contributor
Posts: 67
Registered: ‎11-16-2009

Re: SLX WebClient: COM class factory Error 80040154

Hi Alexander,

 

Fiddler does also only show the following:

 

HTTP/1.1 500 Retrieving the COM class factory for component with CLSID {EF01CE38-D4D9-4B68-881C-F4A70A6BC446} failed due to the following error: 80040154.

 

Any Ideas? 

 

Greetinx

 Tobias

Silver Contributor
Posts: 1,262
Registered: ‎04-08-2009

Re: SLX WebClient: COM class factory Error 80040154

Hi Tobias,

 

Is it possible for you to install it on a different server or to do a complete reinstall of the components?

Are you using 7.5.2?

Are you using a localized version?

 

I never had this problem with webreporting.

Is the webreporting running on the same server as your other slx stuff?

 

Have you checked for windows updates and installed all of them?

 

I am just guessing!

 

Regards!

Alexander